Hoe organiseren we een ALV die coronaproof is en waarbij toch alle leden kunnen meepraten? Met deze vraag zijn we het afgelopen half jaar druk bezig geweest. Uiteindelijk dachten we eruit te zijn: we hadden een grote zaal gevonden waar we allemaal met voldoende afstand een plekje konden vinden.
Maar toen kwam die gevreesde tweede golf en leek het niet verstandig om deze bijeenkomst te organiseren. Heel jammer, want we keken er erg naar uit om jullie allemaal weer te zien.
Maar het is wat het is… Dus gingen we op zoek naar andere mogelijkheden. Maar nu de
de besmettingscijfers blijven stijgen, hebben we met pijn in ons hart besloten om dit jaar geen fysieke ALV meer te organiseren.
We hadden ons 2020 (net als jullie) heel anders voorgesteld, maar laten we vooruitkijken. Volgend jaar maken we er een spetterende bijeenkomst van zodra we weer echt bij elkaar kunnen komen! We hopen dat het in maart weer zover is.
Toch jullie input
Hoewel we elkaar dit jaar dus niet lijfelijk treffen, willen we wel graag met jullie praten over de zaken waar we als bestuur mee bezig zijn. Zijn we op de goede weg? Waar kan het beter?
We denken dan vooral aan de onderhandelingen met NUSO/Jantje Beton over verdergaande samenwerking en over jullie eerste ervaringen met het Kwaliteitsbewijs. Maar misschien hebben jullie zelf onderwerpen die je met het bestuur wilt bespreken. En natuurlijk zijn er de financiële jaarstukken die goedgekeurd moeten worden
Ons alternatief
Om ervoor te zorgen dat we als bestuur ook echt met jullie in gesprek kunnen gaan over de thema’s die jullie belangrijk vinden, willen we in de week van 16 november aan aantal online sessies organiseren met een beperkt aantal deelnemers en met onderwerpen die jullie zelf kunnen aangeven.
Om dat te kunnen inplannen, willen we graag van jullie weten:
- Wil je aansluiten bij één van de online bijeenkomsten?
- Over welk(e) thema(’s) wil je meepraten?
- Kwaliteitsbewijs
- Samenwerking NUSO (meer info volgt)
- Voorstel RI&E (tekst volgt)
- …….
Geef dit vóór 6 november aan ons door via secretariaat@vskbn.nl. Zodra we jullie reacties binnen hebben, komen we met concrete data en een overzicht van de onderwerpen die dan op de agenda staan.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen behoefte hebt aan een online bijeenkomst, maar wel je mening wilt geven over één of meerdere onderwerpen. Dan kun je ons natuurlijk ook een mailtje sturen. We nemen jouw mening zeker mee.
Online stemmen
Er zijn een paar onderwerpen die we graag ter stemming aan jullie willen voorleggen:
- Het financieel jaaroverzicht 2019
- Het sociaal jaaroverzicht 2019
- Onze gesprekken met de NUSO/Jantje Beton
Hiervoor gaan we een online stemming organiseren waarbij elke boerderij zijn stem kan uitbrengen. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Wordt vervolgd dus.
Ophokplicht
Sinds 29 oktober moeten hobbydierhouders en kinderboerderijen in het hele land hun pluimvee en watervogels zodanig afschermen dat er geen contact mogelijk is met wilde vogels en hun uitwerpselen. Ook is er een tentoonstellingsverbod ingesteld.
Dierentuinen en kinderboerderijen mogen wel bezoek ontvangen, maar toegang tot de verblijfplaats van vogels en pluimvee moet worden voorkomen.
Dieren en het coronavirus
- Uit onderzoek is gebleken dat meer zoogdieren ontvankelijk zijn voor het virus dat bij mensen Covid-19 veroorzaakt. Schapen, koeien, varkens, ezels, fretten, hamsters en konijnen hebben cellen waar het virus zich aan kan hechten. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze diersoorten ziek worden of besmettelijk zijn voor elkaar of de mens, zoals dat bij nertsen het geval is. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.
- Bij de zorg voor dieren in dierenopvang, kinder- en zorgboerderijen, dierenasiel, dierentuin en dierenambulance is het contact met dieren meestal kort en minder intensief. Aanvullende maatregelen zoals een mondkapje zijn dan ook niet nodig. Dit schrijft het RIVM in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.