Over ons

Als vereniging zijn we de overkoepelende organisatie van en voor stads- en kinderboerderijen. We hebben een bestuur gekozen dat ons vertegenwoordigt bij de overheid en met ons samen de kwaliteit van ons werk hoog houdt.

Veel kleine en grote stads- en kinderboerderijen in Nederland zijn lid van de vSKBN. Samen zorgen we ervoor dat onze bezoekers kunnen rekenen op een gastvrije en veilige omgeving, genieten van de dieren, de natuur en daar meer over te weten komen. Altijd iets te beleven.

Dierenwelzijnsvisie vSKBN

De vSKBN gelooft dat mensen en dieren als onderdeel van de natuur met elkaar in balans kunnen zijn en dat stads- en kinderboerderijen de ideale plek zijn om dit te ontdekken.

Voor de vSKBN gaat dierenwelzijn over de kwaliteit van leven, waarin het dier een positieve staat van welzijn ervaart en natuurlijk gedrag kan vertonen. Stads- en kinderboerderijen zorgen voor de optimale fysieke en mentale gezondheid van hun dieren met passende huisvesting, goede verzorging en gezonde voeding. Respect voor de eigen waarde van het dier, zijn natuurlijk behoeften en voorlichting-en-educatie daarover staan centraal.

Weten wat dit in detail betekent?

Bekijk de dierenwelzijnsvisie

 

We werken slim samen en leren van elkaar. We houden ons aan de wet- en regelgeving voor onze branche. Wat je daarover moet weten, vind je op deze website.
Als we voldoen aan de wet- en regelgeving is de basis van onze boerderijen helemaal en kwalitatief in orde. Daar staan we garant voor en de overheid vindt dat een vereiste. Boerderijen die meer dan de basis willen bieden aan hun bezoekers helpen we met workshops en adviezen.

We organiseren ook landelijke ledendagen en bijeenkomsten in de regio waarop we met elkaar in gesprek gaan over belangrijk thema’ s in ons werk. En we ontmoeten jaarlijks collega’ s van kinderboerderijen in Europa.

Centraal in onze vereniging staat solidariteit met alle leden. Of je nu je bedrijf runt met vrijwilligers of met mensen in loondienst, of je helemaal zelfstandig bent of gesubsidieerd wordt, iedere boerderij van onze vereniging heeft een belangrijk maatschappelijke rol in de samenleving en dat moet zo blijven. Daarom een uitnodiging aan kinderboerderijen die nog geen lid zijn om dat wel te worden. Want groot en klein, samen zijn we sterk. Alle kinderboerderijen samen in Nederland krijgen 30 miljoen bezoeken per jaar!

Contact opnemen

vSKBN is de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.
Heb je een vraag die niet voorkomt in de veel gestelde vragen? Vul dan het contactformulier in.
Wil je dat wij je bellen? Noteer dan ook je telefoonnummer in het contactformulier.
Heb je een vraag voor een kinderboerderij in de buurt, neem daar dan zelf contact mee op.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder