Samen werken met...

Alliantie

vSKBN is partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. Een logische stap, want in een
kindvriendelijke en dus gezonde omgeving wordt vandaag de dag niet meer gerookt.
Het grootste deel van de Nederlanders (88%) vindt een rookvrije kinderboerderij ook
heel normaal.

Kinderboerderijen Actief

KinderboerderijenActief en vSKBN zijn al enkele jaren partners. We werken samen aan de Rookvrije Generatie en we steunen graag de succesvolle crowdfundingsmaand die KinderboerderijenActief jaarlijks organiseert. Verschillende leden van de vSKBN doen daar enthousiast aan mee.

Jantje Beton / NUSO

Met Jantje Beton/Nuso zijn we als bestuur in gesprek om meer te gaan samenwerken. We richten ons als vSKBN op dezelfde doelgroep en als organisaties kunnen we elkaar aanvullen op het gebied van bij voorbeeld vakkennis en didactiek. Ook zijn er acties waarbij we elkaar kunnen steunen.

European Federation of City Farms (EFCF)

Als vereniging zijn wij lid van deze Europese federatie voor kinderboerderijen. Ieder jaar organiseert een van de aangesloten landen samen met de EFCF een international congres van enkele dagen. In 2019 was Nederland aan de beurt en de vSKBN heeft in september in overleg met het EFCFbestuur een groot evenement van enkele dagen hiervoor georganiseerd.

Mooie gelegenheid om je collega’ s in Europa te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

JOGG

JOGG en vSKBN maken samen de buurtomgeving gezonder. Vanuit de werkwijze Teamfit werken wij samen met JOGG aan een gezondere buurtomgeving, zodat de gezonde keuze gemakkelijk en vanzelfsprekend wordt. Denk aan het aanbieden van fruit, water en een volkoren tosti naast het al bestaande aanbod bij jouw stads- en kinderboerderij.

Buurtlocaties die zich aansluiten bij JOGG-Teamfit krijgen een Teamfit coach op bezoek. De coach helpt jouw buurtlocatie kosteloos en op maat bij het gezonder maken van het voedingsaanbod. Met praktische tools is elke stap behapbaar, simpel én leuk. Aan de slag met jullie beleid op het gebied van gezonder eten en drinken? Meld je dan nu aan bij JOGG-Teamfit. Lees meer over het eerste mooie resultaat.

 

 

 

Contact opnemen

vSKBN is de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.
Heb je een vraag die niet voorkomt in de veel gestelde vragen? Vul dan het contactformulier in.
Wil je dat wij je bellen? Noteer dan ook je telefoonnummer in het contactformulier.
Heb je een vraag voor een kinderboerderij in de buurt, neem daar dan zelf contact mee op.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder