Met de overheid

In onze branche is veiligheid en gezondheid voor mens en dier van groot belang. Dat vindt de landelijke overheid ook. Natuurlijk zijn daar wetten en regels voor, maar het ministerie van LNV en de NVWA vinden het ook belangrijk om regelmatig met onze branche in contact te zijn. Natuurlijk om te peilen of bij onze leden de uitvoering van de wet- en regelgeving op orde is. Soms ook omdat er nieuwe wetten en regels gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld landbouwhuisdieren of pluimvee en dan is onze inbreng nodig. En soms omdat het crisis is en er een dierziekte voor ernstige problemen zorgt. Denk aan Q-koorts of vogelgriep bij voorbeeld.

De voorzitter er de secretaris van het bestuur zijn de vaste contactpersonen bij de landelijke overheid. Bij gesprekken met de overheid betrekken we altijd een bestuurslid die deskundig is op het vakgebied van dieraangelegenheden. Over de contacten publiceren we altijd wat de bedoeling was en wat de resultaten zijn. Soms moeten we vooraf onze leden raadplegen.

In geval van een landelijke (gezondheids-)crises gaat het erom dat het ministerie direct contact heeft met de vSKBN en dat er bij ons ook direct een crisiscommunicatieplan van de plank gehaald en uitgevoerd kan worden.

Reactie vSKBN op nieuwe huis- en hobbydierenlijst

 

Contact opnemen

vSKBN is de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.
Heb je een vraag die niet voorkomt in de veel gestelde vragen? Vul dan het contactformulier in.
Wil je dat wij je bellen? Noteer dan ook je telefoonnummer in het contactformulier.
Heb je een vraag voor een kinderboerderij in de buurt, neem daar dan zelf contact mee op.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder