Kwaliteitsbewijs

De vSKBN staat voor publieksvriendelijke stads- en kinderboerderijen waar het kennismaken met en leren over de natuur (en duurzaamheid) centraal staat. Veiligheid, kwaliteit en gezondheid van en voor medewerkers, bezoekers en dieren staan voorop. Als brancheorganisatie werken wij samen met onze leden aan een kwaliteitsgarantie van en voor kinderboerderijen die lid zijn van de vSKBN. Voldoen aan alle wet- en regelgeving is daarbij een eerste vereiste.

Tijdens gesprekken met de landelijke overheid (zoals ministerie van LNV of de NVWA) zal ons bestuur de kwaliteiten van haar leden garanderen. We zullen de belangen van de branche zo goed mogelijk behartigen en altijd aansturen op tijdig vooroverleg als wetten en regels aangepast dienen te worden. Als brancheorganisatie willen we voorkomen dat onze leden zich niet of slecht gehoord voelen bij de landelijke overheid, waardoor ze met moeite zich aan ingewikkelde wettelijke regels moeten houden. Controle op het naleven van de wet is in handen van de NVWA en soms ook de omgevingsdienst.

Het vSKBN organiseert en faciliteert de leden met workshops, bijeenkomsten en collegiale bezoeken om elkaar praktische tips te geven voor de bedrijfsvoering.

Wet- en regelgeving en RI&E

De vSKBN helpt haar leden. De wet- en regelgeving is een ingewikkelde en arbeidsintensieve materie, dus dat hebben wij voor onze leden uitgezocht. Zo hebben wij alle relevantie wet- en regelgeving gebundeld, uitgewerkt en versimpeld om het snel te kunnen begrijpen. Ook hebben wij een branchegerichte RI&E opgesteld. Dit helpt de leden bij het uitvoeren van een RI&E en het scheelt in de kosten om een RI&E te laten toetsen.

Dit hele pakket staat in ons “Kwaliteitsbewijs” met een complete checklist. Het is overzichtelijk weergegeven en stapsgewijs nemen we je mee door de wet- en regelgeving. Een handige en nieuwe vorm!

Ben jij nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de eerste paar pagina’s!

Aanvullende kwaliteiten

Onze leden zijn met hun stads- en kinderboerderijen en andere in veel gevallen een voorbeeld voor de bezoekers en voor de maatschappij. Zo hebben onze leden diverse gespecialiseerde kwaliteiten op het gebied van dierenwelzijn, klimaatadaptatie (duurzaamheid), maatschappelijke bijdrage en educatie. Dit zijn belangrijke kwaliteiten waar wij deze leden extra voor in het zonnetje willen zetten.

Op het kwaliteitsbwijs komt een mooie en passende aanvulling. Dit is niet verplicht voor onze leden. Deze mooie aanvulling moet nog worden vormgegeven en dit doen wij samen met onze leden.

Ben je nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden naar het gehele kwaliteitsbewijs? Neem dan contact met ons op en we bespreken wat er allemaal mogelijk is.

Contact opnemen

vSKBN is de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.
Heb je een vraag die niet voorkomt in de veel gestelde vragen? Vul dan het contactformulier in.
Wil je dat wij je bellen? Noteer dan ook je telefoonnummer in het contactformulier.
Heb je een vraag voor een kinderboerderij in de buurt, neem daar dan zelf contact mee op.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder