Corona update
We doen er een schepje bovenop!

Met z’n jonge dieren is de lente voor veel mensen de mooiste tijd op de kinderboerderij. Logisch dus dat we dan allemaal graag weer open willen.
Daarom zet het bestuur nu alles op alles om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Deze week hebben we de hulp ingeroepen van een advocate die dit kort geleden bij de landelijke overheid ook voor een andere organisatie wist te bereiken. Of het ook ons gaat lukken? We zijn vol vertrouwen, maar moeten het verloop natuurlijk afwachten.
Eén ding is zeker: zodra we meer weten, zijn jullie de eersten die het horen!

Compensatie?
In het kader van de coronamaatregelen zijn er verschillende compensatiemogelijkheden voor bedrijven die door sluiting financiële schade ondervinden. Soms is het lastig om uit te vinden of je ergens voor in aanmerking komt en zo ja, waarvoor. We hebben een handige site voor je gevonden: www.geldfit.nl.

Samenwerking NUSO/Jantje Beton

Door alle corona problemen zou je het bijna vergeten, maar de gesprekken met NUSO/Jantje Beton gaan gewoon door en ontwikkelen zich positief. Samen onderzoeken we de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking die ons in staat stelt jullie belangen nóg beter te behartigen. Hierbij kun je denken aan een effectievere lobby richting de overheid, maar ook samenwerking op het gebied van fondsenwerving, inkoop en kennisuitwisseling. Inmiddels is ook de Stichting Steunpunt Kindervakanties (SKV) bij de gesprekken aangesloten.
Omdat we graag feedback willen hebben vanuit de leden is een tijdje geleden een klankbordgroep samengesteld. Inmiddels zijn we zover dat we de leden hiervan binnenkort kunnen uitnodigen om met ons mee te denken. Wil je hierbij aansluiten? Meld je dan snel aan bij ons secretariaat.
Natuurlijk is er nog veel meer te melden over deze ontwikkelingen. Wordt vervolgd dus…

Kwaliteitsbewijs
De eerste zijn binnen!

Ben je al begonnen met de checklist? Op veel boerderijen wordt er al hard aan gewerkt en inmiddels hebben we de eerste vier ingevulde exemplaren binnen. Een geweldige prestatie van deze boerderijen:

Van Andel Spruijt Natuurcentrum, Gorinchem
Kinderboerderij De Elzenhoek, Oss
Speelboerderij Elsenhove, Amstelveen
Stadsboerderij Asserbos, Assen

Zodra het kan, gaan we ze in het zonnetje zetten en het nieuwe vSKBN-kwaliteitsbewijs feestelijk overhandigen.
Ben jij ook bezig en loop je ergens tegenaan? Geef de moed niet op, maar neem contact op met het secretariaat. Esmee zal er alles aan doen om je te helpen en brengt je indien nodig in contact met mensen die je verder kunnen helpen.
Veel succes!

Bestuursleden gezocht

Na het aftreden van Meino Janszen is er weer een bestuursvacature ontstaan. Ben jij iemand of ken jij iemand die dit een mooie uitdaging vindt? Je kunt een periode meelopen met het bestuur en als het van twee kanten goed bevalt, stel je je verkiesbaar tijdens een ALV. De taken kunnen we herverdelen aan de hand van de kwaliteiten van het nieuwe bestuurslid, maar je moet er wel rekening mee houden dat de functie wekelijks tenminste 2 tot 4 uur in beslag neemt. Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan bij ons secretariaat.