Corona update: versoepelingen 5 juni

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 5 juni is er weer meer mogelijk op de kinderboerderij. We zetten de belangrijkste versoepelingen voor jullie op een rijtje:

 • Binnen: gebouwen en dierenverblijven mogen weer open voor bezoekers. Voor het maximum aantal mensen geldt hetzelfde als voor buiten: 10 m2 p.p. Kinderen t/m 12 jaar worden hierbij niet meegeteld.
 • Buiten: de maximale groepsgrootte is verhoogd naar 4 personen, nog steeds met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
 • Horeca: hiervoor gelden dezelfde regels als voor andere horecagelegenheden:
  • De horeca mag open zijn van 06.00 tot 22.00 uur.
  • Een vaste zitplaats is verplicht (aan tafel, niet aan de bar).
  • Afhalen kan nog steeds, maar op het terras is zelfbediening niet toegestaan.
  • Er geldt een maximum van 50 personen, zowel voor het terras als voor de horeca binnen.
  • Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht, maar we gaan ervan uit dat dat al gebeurt bij de ingang van de kinderboerderij.

Enquête samenwerking NUSO/Jantje Beton/Steunpunt Kindervakanties

Bijna 40 kinderboerderijen hebben de enquête over deze samenwerking al ingevuld. Een mooi aantal, maar het zou geweldig zijn als er nóg meer reacties binnen kwamen.
De uitkomst van deze enquête vormt de basis voor de verdere gesprekken met de drie andere partners. Daarom is jouw mening belangrijk: wat vind JIJ ervan, wat zijn jouw wensen en wat heb jij ervoor over? Laat anderen niet beslissen over de toekomst van de vereniging en doe mee. Je kunt nog tot 15 juni reageren via: https://www.survio.com/survey/d/N7C7T4P1A7B8C9T4O

Gezocht: muzikanten, goochelaars, zangers

Op 2 juli hebben we Podium Hoge Woerd in Utrecht gereserveerd voor onze ledendag. Dat wordt natuurlijk een feestje na deze lange corona tijd vol Team en Zoom bijeenkomsten! Om deze dag extra feestelijk te maken zijn we op zoek naar mensen die ons kunnen laten lachen, ontroeren of van verbazing van de stoel doen vallen.
Kun jij zingen, goochelen, muziek maken of heb je een ander bijzonder talent? Meld je dan aan bij het secretariaat en laat je collega’s meegenieten!
Heb je die talenten niet? Noteer dan 2 juli in je agenda, want deze ledendag wil je vast niet missen!

Animalis Futurum

De (landbouw)huisdierensector heeft steeds meer behoefte aan MBO gediplomeerden die niet alleen voldoende vakkennis hebben, maar ook bezoekers gastvrij tegemoet kunnen treden en communicatief vaardig zijn. De beste manier om dat te leren is door te oefenen met ècht publiek. Daarom ontwikkelt Aeres Barneveld nu Animalis Futurum, een dierenontdekpark waar studenten die zogenaamde ‘soft skills’ kunnen oefenen. Daarnaast heeft het park een platformfunctie voor vraagstukken op het gebied van gezelschapsdieren voor studenten, bezoekers en een aantal samenwerkingspartners.

Eén van die samenwerkingspartners is de vSKBN. Onlangs heeft het bestuur toegezegd om de komende vier jaar minimaal 100 uur per jaar bij te dragen aan één of meer met name genoemde activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld zijn het faciliteren van excursies en projecten, het leveren van gastdocenten en/of leermeesters of het gezamenlijk ontwikkelen van themagebieden. Het is immers voor alle kinderboerderijen van belang dat onze mensen ook op dit gebied goed geschoold zijn. Animalis Futurum belooft een mooi dierenontdekpark te worden, waar we elkaar ongetwijfeld op enig moment de komende jaren gaan ontmoeten!

JOGG

Hoe gezond zijn de ijsjes op jouw boerderij en wat voor producten verkoop je in de snackautomaat of de horeca? Steeds meer kinderboerderijen houden zich bezig met een gezonder voedingsaanbod. Het blijkt echter helemaal niet zo simpel om gezond, lekker en betaalbaar te combineren. Maar gelukkig is er hulp!
JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) zet zich in voor een gezonder voedingsaanbod voor de jeugd. En het mooie van het programma is: snoepen mag! Het gaat vooral om de keuze voor gezondere producten, die bijvoorbeeld minder suiker bevatten of in kleinere porties worden aangeboden.

De eerste reacties zijn heel positief. Misschien ook iets voor jouw boerderij? Lees dan hier meer over de ervaringen van Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek in Oss.