De Elzenhoek tafelpuzzel

Doelgroep: Kinderen
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
Aantal deelnemers: 1-2
Aantal begeleiders: Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen
Periode: Het gehele jaar
Locatie: Zowel binnen als buiten
Benodigd budget: EUR 150,-

Over het project

Een grote puzzel met daarop een mooie tekening van dieren van de boerderij. Heel eenvoudig, maar zeer populair!

DOEL VAN HET PROJECT:

Recreatie, maar kan ook een educatief doel dienen doordat kinderen onderdelen van dieren bij elkaar moeten vinden

Organisatie

VOORBEREIDING:

– Mooie tekening maken of uitzoeken
– Twee MDF-platen halen (afhankelijk van de grootte van de puzzel, onze puzzel is afgestemd op de groottte van het kinderpicknicktafeltje waar hij op ligt)

UITVOERING:

Laat iemand die goed kan schilderen de tekening op een mdf-plaat laten schilderen. En zaag deze uit. De moeilijkheidsgraad zit hem o.a. in de grootte van de puzzelstukjes.  

De puzzel is enkelzijdig met een opstaande rand, zodat de puzzelstukjes goed blijven liggen. De puzzelstukjes liggen als het ware in een andere plaat. Totaal heb je dus twee ronde mdfplaten nodig: Een waar je een opstaande rand op maakt en een waar je de puzzel op schildert en waar je puzzelstukjes van maakt.  De schildering loopt door op de rand zodat de kinderen kunnen zien waar ze moeten beginnen.

De puzzel moet meerdere malen afgelakt zijn met een harde jachtlak of parketlak. Dit is nodig omdat de puzzel buiten ligt.

EVALUATIE:

Door peuters met de puzzel te laten spelen. Hoewel het heel eenvoudg is, is het een van de succesobjecten van de kinderboerderij. Vrijwel altijd zitten er kinderen te puzzelen. Het enige nadeel is dat het zo vaak gebruikt wordt dat hij wel gebruikssporen begint te vertonen.

 

Locatie en begeleiding

BESCHRIJF DE LOCATIE:

Wanneer de puzzel buiten ligt, moet hij wel iedere dag weer naar binnen worden gebracht om hem zo lang mogelijk mooi te houden.

TAKEN BEGELEIDING VAN DE KINDERBOERDERIJ:

Begeleiden

Overige opmerkingen

Eventueel nog de kosten van de schilder/ schilderes.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met onderstaande kinderboerderij. Klik op de naam van de kinderboerderij voor meer informatie over deze locatie.

Kinderboerderij: NME Centrum De Elzenhoek
Plaats: Oss

Contactpersoon: Talitha Visser