Op weg naar het nieuwe normaal​

Aanstaande dinsdag kondigt het kabinet aan hoe we de komende weken verder gaan. Worden de huidige maatregelen verlengd of komt er toch een kleine versoepeling aan? In ieder geval is het belangrijk om er alvast over na te denken hoe je als kinderboerderij over een tijdje je bezoekers kunt ontvangen in de nieuwe ‘anderhalve meter maatschappij’…
We horen dat veel kinderboerderijen daar al goed mee bezig zijn. Ons verzoek om erover na te denken viel dus op vruchtbare grond. Dat merkten we ook aan de reactie van onze partner Kinderboerderijen Actief die met een eerste concept ‘handleiding’ aan de slag is gegaan. We werken samen met Kinderboerderijen Actief om dat voor de hele kinderboerderijbranche geschikt te maken. Daar gaan jullie snel meer over horen.

Vorderingen checklist en branchegerichte RI&E

Het meeste materiaal is nu klaar. We zijn nog aan het puzzelen om de laatste puntjes goed op de i te zetten. Wat zijn bijvoorbeeld de wettelijke eisen waaraan een boerderij moet voldoen die volledig door vrijwilligers wordt bemenst? Het is een lastige materie, maar daar komen we wel uit.
We verwachten dat we eind april al het materiaal opnieuw kunnen laten vormgeven. Eind mei komt dan in beeld als de periode waarin we het materiaal met jullie kunnen delen.

Ledendag/ALV 2020

Wij hopen – en meer kunnen we daar nu niet van maken – dat we in de tweede helft van oktober weer een ledendag en algemene ledenvergadering kunnen organiseren.
Hoe? Dat hangt natuurlijk vooral af van wat er op dat moment mogelijk is. Dat moeten we dus nog even afwachten.
De belangrijkste onderwerpen die we in de voorjaars ALV met jullie hadden willen bespreken (jaarrekening en jaarverslag) gaan we in ieder geval over enkele weken alvast voor jullie (onze leden) op de website plaatsen.

Contributie vSKBN 2020

In verband met de Corona crisis is het versturen van de contributiefacturen voor 2020 even uitgesteld. Maar van uitstel willen en kunnen we geen afstel maken. Je kunt in juni/juli onze factuur verwachten, het bedrag is gelijk aan dat van vorig jaar.
Heb je al lang geen factuur meer ontvangen? Laat het even weten via secretariaat@vskbn.nl. Het kan zijn dat bij ons de verkeerde gegevens bekend zijn.

Verrijkingsproject

Studenten van de Aeres Hogeschool zijn druk bezig om informatie te verzamelen over verrijking bij kinderboerderijdieren. De vragenlijst die daarvoor is samengesteld is kort geleden naar jullie toegestuurd met het verzoek om daarop te reageren. Vijftien kinderboerderijen hebben dat inmiddels gedaan. Heel fijn! Maar ze kunnen nog meer deelnemers gebruiken.
Dus wil je nog meedoen? Geef je dan snel op via onderstaande link:

https://forms.gle/KKbc4oWBmcMV4v5m7