Ons reserveringssysteem

Zo’n 30 deelnemers en veel positieve reacties: het nieuwe reserveringssysteem blijkt duidelijk in een behoefte te voldoen. En dat is logisch, want juist in coronatijd is het prettig om het aantal bezoekers aan je kinderboerderij vooraf te kunnen reguleren.
Nu het systeem op meerdere plekken wordt gebruikt, komen er ook suggesties binnen voor handige uitbreidingen. Als het gaat om kleine dingen die eenvoudig kunnen worden aangepast, kunnen we die wensen honoreren. Maar met echt nieuwe functies wachten we nog even. Het prijskaartje dat daaraan vast zit, vinden we in dit stadium te hoog.
Vergeten doen we die suggesties echter niet. Als de tool niet meer nodig is in het kader van de coronapreventie gaan we inventariseren wie er gebruik van wil blijven maken en wat daarbij de aanvullende wensen zijn. Daar komen we dus te zijner tijd op terug.
Voor dit moment houden we het simpel (en dus voordelig!).
Wil je meer weten over de ervaringen met ons reserveringssysteem? Klik dan hier. Ben je na het lezen enthousiast geworden en wil jij er ook gebruik van gaan maken? Neem dan snel contact op met het secretariaat!

Vragen en geven

We hebben het in verband met de coronaperikelen even uitgesteld, maar in de loop van juli is het dan toch zo ver: de facturen voor de jaarcontributie 2020 komen eraan.
Dit jaar krijg je een heel bijzonder extraatje als je hebt betaald. Zodra je contributie bij ons binnen is, sturen we je namelijk een inlogcode toe voor het splinternieuwe afgesloten ledendeel van de site. Daarin vind je een aantal belangrijke en interessante documenten, waaronder de nieuwe Checklist kwaliteitsbewijs vSKBN met de branchegerichte RI&E. Kortom, leuker kunnen we het niet maken, wel een stuk makkelijker.

Nieuwe penningmeester

“Ik wil het doen, maar tijdelijk, tot er iemand anders is,” zei Meino Janszen enkele jaren geleden toen er vrij plotseling een penningmeestersvacature ontstond. Die ‘iemand anders’ hebben we nu gevonden. Onlangs kon Meino dan ook zijn functie overdragen aan zijn opvolger Avinash Krishnasing.
Helemaal weg is hij nog niet, hij blijft algemeen bestuurslid tot het eind van zijn termijn in november. Wij bedanken Meino dat hij ons ‘uit de brand’ hielp en zijn blij dat Avinash deze taak nu op zich neemt. Succes Avinash!

Elk kind speelt mee

Dit is het motto van het Samenspeelakkoord (www.samenspeelakkoord.nl) dat enige tijd geleden is gesloten tussen o.a. een aantal grote landelijke partijen. Ook voor kinderboerderijen is hier iets te winnen.
Natuurlijk is onze aandacht nu vooral gericht op het zo goed mogelijk uitvoeren van maatregelen om je boerderij open, veilig en gezond te houden. Maar nu we weer steeds meer open zijn en de kinderen weer komen spelen, kan het geen kwaad om ook hier even naar te kijken.
Op de site van KinderboerderijenActief (www.kinderboerderijenactief.nl/samenspelen) kun je lezen hoe kinderboerderijen hierbij een rol kunnen spelen. KinderboerderijenActief gaat in ieder geval een belofte doen en als vSKBN ondersteunen wij dat graag.

Binnenkort: Preview Verrijking

Op de laatste Ledendag hebben we afgesproken dat de vSKBN samen met de Dierenbescherming aandacht zou gaan besteden aan verrijking bij dieren. Twee studenten van Aeres zijn hiermee aan de slag gegaan en afgelopen week hebben zij hun product op de opleiding gepresenteerd. De volgende stap is dat de resultaten beschikbaar komen voor ons allemaal.
Natuurlijk zijn wij heel benieuwd! Binnenkort komt er een preview op onze site en op facebook, dus houd het in de gaten!

Update: je vind hier alvast een preview