YES!

Het kabinet stelt € 7,3 miljoen beschikbaar om de 2.900 lokale vrijwilligersorganisaties voor jeugd te compenseren in hun coronaschade van half maart tot 1 juni. Je kunt daar vanaf nu een aanvraag voor indienen. Doe dit wel snel, want op is op.

Zo werkt het:
Je stuurt een mail naar jouw lokale gemeente en zij beoordelen je aanvraag. Keuren zij je aanvraag goed, dan ontvang je het geld van hen.

Zo doe je dat:

  1. Je stuurt een mail naar jouw lokale gemeente en zegt dat je financiële steun wilt aanvragen voor de schade die je in de corona periode hebt opgelopen. Op de site vind je hier een voorbeeldje voor. Heb je al een contactpersoon bij de gemeente? Mail dan naar die persoon! Heb je dat nog niet? Mail dan naar het secretariaat van jouw gemeente. Zet in je mail dat je graag de contactgegevens wilt van de persoon die verantwoordelijk is voor het beoordelen van jouw aanvraag.
  2. Noem in je aanvraag dit nieuwsbericht van de VNG. Dan weten ze meteen waar je het over hebt!
  3. Vertel in je mail duidelijk dat jouw boerderij door de corona crisis schade heeft opgelopen. En vraag welke informatie ze nog van je nodig hebben. Houd er rekening mee dat ze je gaan vragen om dit formulier in te vullen.
  4. Verstuur je mail!

Veel succes!

Checklist Kwaliteitsbewijs

Doe jij al mee?

Zijn ze de eerste? Dat weten we niet, maar zeker is dat ze op kinderboerderij De Elzenhoek in Oss als een van de eersten zijn begonnen met de checklist. Al heel snel kwam daarbij naar voren dat het toch wel heel handig is als je het handboek ook op papier hebt. En omdat we het iedereen zo makkelijk mogelijk willen maken, kun je nu via de vSKBN een papieren handboek bestellen. Leden betalen 10 Euro inclusief verzendkosten, het resterende bedrag betaalt de vSKBN. Eén voorwaarde: er moeten voldoende aanvragen zijn, anders worden de drukkosten te hoog.
Wil jij ook zo’n handboek? Meld je dan snel aan bij secretariaat@vskbn.nl
En… ben je ook al aan de checklist begonnen? Laat dat dan ook weten. We zijn heel benieuwd naar jullie eerste ervaringen!

Positieflijst

In een vorige nieuwsbrief hebben we jullie gevraagd mee te werken aan de lijst met ‘aantoonbaar gehouden dieren op kinderboerderijen’. Gelukkig hebben een flink aantal boerderijen dat al gedaan, maar misschien ben jij er nog niet aan toe gekomen. In dat geval vragen we je er toch nog even tijd voor te maken, want het is echt belangrijk dat er een goede en betrouwbare lijst komt waar al onze dieren op staan.

Doe je alsnog mee? Klik dan hieronder voor een lijst met de meest voorkomende dieren op onze locaties. Vul de lijst in met de gegevens van jouw boerderij en stuur hem op naar secretariaat@vskbn.nl. Diersoorten die er niet bij staan, kun je toevoegen.

Alvast bedankt