Algemene Ledenvergadering 1 juni

Wel een ALV, maar niet in combinatie met een ledendag? Klopt! De reden ligt in de ALV van november vorig jaar. Toen bleek dat we tijd tekort kwamen, waardoor met name het thema dierenwelzijn onvoldoende uit de verf kwam. Dat hebben we goed kunnen maken met een aparte ledendag op 13 april en daarmee hebben jullie de ALV nog tegoed.

Omdat we elkaar bij de ledendag al uitgebreid gezien hebben, is deze ALV via Teams. Op de agenda staan o.a. het sociaal en financieel jaarverslag en het verslag van de kascontrolecommissie. Belangrijke thema’s dus. Noteer daarom snel de datum: donderdag 1 juni van 10.30 tot 12.00 uur.
De volledige agenda en alle stukken staan uiterlijk twee weken van tevoren op de site.
Wil je deelnemen? Meld je dan aan via secretaraat@vskbn.nl.

Ledendag 13 april

Het zat niet mee in de aanloop naar deze ledendag. Door plotselinge ontwikkelingen in de fusie moesten we het thema ‘samenwerking met LOS’ kort van tevoren helemaal omgooien. Bovendien konden we de bijeenkomst niet zoals gebruikelijk lang van tevoren aankondigen. Maar jullie lieten ons gelukkig niet in de steek!
Met zo’n 70 enthousiaste deelnemers was de bijeenkomst bij Aeres in Barneveld een succes.
Wil je weten wat er besproken is? Klik dan hier.

14 juni: Nationale buitenspeeldag

Organiseer je op 14 juni ook een leuke activiteit in het kader van de Nationale Buitenspeeldag? Meld je dan vóór 31 mei aan bij de speciale site van Jantje Beton. Jouw activiteit wordt dan zichtbaar op de speciale landkaart, je ontvangt gratis een ‘Hier spelen wij!’ spandoek en je maakt ook nog eens kans op een van de drie waardebonnen van 100 Euro, vrij te besteden bij Intertoys.
Geïnteresseerd? Klik dan hier.

Bestrijdingsdraaiboeken dierziekten

Vorige week kregen we bericht van het ministerie van LNV dat een aantal beleidsdraaiboeken dierziektebestrijding zijn geactualiseerd. Het gaat o.a. over vogelgriep en Q-koorts.
Geïnteresseerd? Je vindt alle stukken op:
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/04/17/verzamelbrief-diergezondheid-over-actualisatie-bestrijdingsdraaiboeken-dierziekten-voorbereidingen-op-elektronische-identificatie-in-dieren-en-het-tijdig-juist-invoeren-van-diergegevens-door-rundveehouders

Zeldzame huisdierrassen

Ook de Stichting zeldzame huisdierrassen heeft een heel interessante nieuwsbrief. Geïnteresseerd? Lees hem via deze link: April 2023 (szh.nl)