Iets later…

Ietsje later dan jullie van ons gewend zijn, maar al meteen vol berichtjes: de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Want ook al is het jaar pas net begonnen, we hebben weer veel te vertellen.

Zo kunnen we jullie onze nieuwe bestuursleden voorstellen: Katelijne van Spronsen van De Helderse Vallei en Sytske Romijn van Speelboerderij Elsenhove en de schooltuinen in Amstelveen. De eerste bestuursvergadering in de nieuwe samenstelling heeft inmiddels plaatsgevonden en er is al meteen een goede klik in de nieuwe club. We zijn dus heel blij met onze nieuwe collega’s! Binnenkort stellen ze zichzelf aan jullie voor.

Vacature ‘Consulent stads- en kinderboerderijen’

Eindelijk is het zover: we gaan op zoek naar onze nieuwe consul! Ben jij gepokt en gemazeld in de wereld van stads- en kinderboerderijen en weet je alles over dierenwelzijn, gastheerschap, bedrijfsvoering en wet- en regelgeving? Houd dan onze site in de gaten, want als de vacature wordt open gesteld vind je daar alle informatie over het profiel en de taakomschrijving en natuurlijk over de manier waarop je kunt solliciteren.

ALV 14 december

Ook in de Algemene Ledenvergadering van 14 december werden alle voorstellen m.b.t. de bestuurlijke fusie met GDO unaniem aangenomen. Goed om te zien dat we hier allemaal achter staan!
Een kort verslag van deze digitale bijeenkomst vind je in het ledendeel.

Workshop Aviornis

Aviornis International Nederland organiseert op zaterdagmiddag 16 maart 2024 een workshop over wetgeving m.b.t. het houden van vogels. Aan bod komen o.a. rechten en plichten tijdens een handhavingsbezoek, wat is CITES, EU Animal Health Regulations en TRACES en de nieuwe Omgevingswet.
Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in, want de workshop is bijna vol. Inschrijven kan via deze link.

Rookvrij en de formatie

De Gezondheidsfondsen voor Rookvrij hebben op 12 januari een brief gestuurd aan de informateur en de onderhandelaars bij de kabinetsformatie. Zij vragen hierin aandacht voor effectieve maatregelen die kinderen de kans geven op te groeien in een rookvrije omgeving. Ook de vSKBN heeft zich gecommitteerd aan De Rookvrije Generatie, dus ook wij onderschrijven dit verzoek.
Benieuwd naar de brief? Klik dan hier.

Inventarisatie dump- en afstandsdieren.

Hoeveel dieren worden er jaarlijks bij kinderboerderijen afgegeven of gewoon ‘over het hek gezet’? Om antwoord te krijgen op deze vraag houdt Kinderboerderijen Actief sinds vorig jaar samen met 36 kinderboerderijen de gegevens bij. Ook in 2024 wordt deze inventarisatie voortgezet.
Men is nog op zoek naar kinderboerderijen die hierbij willen aansluiten. Wil jij ook maandelijks jouw cijfers bijhouden en delen? Stuur dan een mail naar info@kinderboerderijenactief.nl.

Schapen: bescherming tegen hitte

De NVWA zet een enquête uit onder schapenhouders over de bescherming tegen hitte van schapen in de weide. Hoe kijken schapenhouders hier tegenaan en welke belemmeringen zien ze?
Het streven is een zo hoog mogelijke respons en daarom wil men zoveel mogelijk schapenhouders bereiken.
Krijg je zelf geen bericht van de NVWA en werk je toch graag mee aan deze enquête?
Het invullen duurt maximaal 15 minuten en deelname is uiteraard anoniem en vertrouwelijk.
Je kunt meedoen tot en met 20 maart via deze link.