Telefonisch bereikbaar!

Vanaf nu is de vSKBN ook telefonisch bereikbaar. Die bereikbaarheid loopt via de nieuwe organisatie LOS, waar we sinds 1 januari nauw mee samenwerken. In het begin zullen die telefonische vragen en berichten soms nog worden doorgespeeld naar de vSKBN, maar we gaan ervan uit dat jullie telefoontjes steeds vaker zelfstandig door de helpdesk kunnen worden afgehandeld. Heb je een vraag, mededeling, opmerking of kanttekening? Dan kun je vanaf nu bellen met:

030-2544880

Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

En natuurlijk blijven Esmee en het bestuur via mail bereikbaar voor alles wat je met ons wilt delen of bespreken!

Protocollen

Tijdens de laatste (digitale) Algemene Ledenvergadering kregen we het verzoek om meer praktische protocollen op de site te plaatsen. Het gaat daarbij om protocollen die jullie direct kunnen gebruiken of makkelijk kunnen aanpassen aan je eigen situatie.

Onze vraag: welke protocollen mis je op de site en welke zou je graag aangepast willen zien? Als je in het laatste geval duidelijk aangeeft wat er in jouw ogen beter kan, gaan we er meteen mee aan de slag.
Reacties kun je sturen aan: voorzitter@vskbn.nl.

Corona check

We zijn blij dat we konden voorkomen dat ook kinderboerderijen verplicht zouden worden om een coronacheck te doen bij de bezoekers. Doordat er voor ons (en voor de speeltuinen) een uitzonderingspositie geldt, zijn we hiervan nu gevrijwaard!

Maar…. in sommige gemeentes blijkt het lastig om de betreffende wethouder of burgemeester van onze speciale positie te overtuigen. Gelukkig staat deze nu ook zwart op wit in de Staatscourant van 25-01-2022 (nr. 3238). Twijfelt jouw gemeente nog? Klik dan hier en kijk onder het kopje ‘Coronatoegangsbewijzen’.
Er wordt nog geprobeerd om deze info ook op de pagina van de Rijksoverheid te krijgen. Maar of dat lukt, moeten we afwachten…

Regiobijeenkomsten Kwaliteitsbewijs

De kop is eraf: op 8 februari was het ‘volle bak’ in Amsterdam bij de eerste regionale workshop voor het Kwaliteitsbewijs. Het was een zinvolle bijeenkomst waar veel praktische tips zijn uitgewisseld door medewerkers van de stads- en kinderboerderijen.

Zoals gezegd: het was volle bak en daarom moesten we helaas een aantal mensen teleurstellen. Geen probleem: er komen nog meer bijeenkomsten. Een aantal daarvan zitten al helemaal vol, maar als je geluk hebt, kun je nog terecht op een van de laatste plekjes in Waddinxveen (17 februari) of Oss (22 februari). De bijeenkomst in Nijverdal/Hellendoorn die gepland stond op 10 maart wordt uitgesteld tot een latere datum. Wil je daar graag bij zijn? Geef je dan nu alvast op bij het secretariaat. Dan ben je verzekerd van een plek.

Info vogelgriep

We hebben het beloofd in de vorige nieuwsbrief: een document met alle informatie over vogelgriep. Je vindt het nu op onze site: het laatste nieuws op het openbare gedeelte en uitgebreide informatie nadat je bent ingelogd. Heb je nog vragen? Laat het weten, dan vullen we de info aan.