‘Rookvrij’ wint (kinderboerderij)terrein

Hoe belangrijk een goede gezondheid is, beseffen we in deze periode meer dan ooit. Daar kunnen we als kinderboerderijen ook een steentje aan bijdragen, bijvoorbeeld door het goede voorbeeld te geven en rookvrij te zijn. Daarom is het super fijn om te zien dat steeds meer boerderijen zich aansluiten bij de doelstelling om in 2020 alle vSKBN-leden rookvrij te maken. Is het jou nog niet gelukt, maar wil je het wel? Laat het ons weten. Ook onze partner Hans de Rijk van KinderboerderijenActief staat voor je klaar om je ermee te helpen.
Benieuwd welke leden inmiddels rookvrij zijn? Kijk hier

Ledendag november

We staan te trappelen om jullie weer ‘in levende lijve’ te ontmoeten en te praten over de belangrijke thema’s waar we in onze branche tegenaan lopen.
De Coronamaatregelen geven daarbij wel een extra uitdaging. We zijn nog op zoek naar een locatie die groot genoeg is voor ons allemaal met inachtneming van de 1,5 meter regel. Liefst ook nog centraal in Nederland en betaalbaar… Zodra we die bijzondere plek gevonden hebben, stellen we een definitieve datum vast. Wordt vervolgd dus. Suggesties? Geef ze ons z.s.m. door!

Corona-updates

Zoals jullie in de laatste update konden lezen zijn we gestopt met de wekelijkse Corona updates. Gelukkig kan dat op dit moment omdat het inmiddels wat rustiger is met alle actuele veranderingen. Maar zolang Corona in Nederland logeert, blijven we alert en bij nieuwe ontwikkelingen ‘pakken we gelijk weer door’ .
Tip van de Helderse Vallei: er bestaat een stoplicht dat de drukte aangeeft en bij bereiken van het maximum aantal bezoekers op rood springt. Het gaat om een camera met een teller die het aantal bezoekers bijhoudt dat op je terrein aanwezig is en het stoplicht aanstuurt op basis van de aantallen die je zelf van tevoren aangeeft. Een mooie oplossing, maar helaas zit er wel een stevig prijskaartje aan.
Meer weten? Kijk hier

Dierenwelzijn en fokbeleid

‘Diervriendelijke Kinderboerderijen’ komt regelmatig in de publiciteit met kritiek op de manier waarop sommige kinderboerderijen met hun dieren omgaan. Het gaat dan bijvoorbeeld over het verhandelen of naar de slacht brengen van dieren, het fokbeleid of de broedmachine. Heel vaak zijn dit onderwerpen waar je over kunt discussiëren en we zijn heel benieuwd hoe jullie daar tegenaan kijken. Eén ding staat voor ons als een paal boven water: onze leden doen er alles aan om het voor hun dieren zo prettig mogelijk te maken op de boerderij. Dat je daarbij soms keuzes moet maken is duidelijk. Toch zien we in de uitingen van de ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’ voldoende aanleiding om deze thema’s weer eens op tafel te leggen en met jullie te bespreken. Misschien kunnen we er punten uithalen die onze boerderijen nog diervriendelijker maken.
Na de vakantieperiode komen we er graag bij jullie op terug.

Fijne zomer!

Het is vakantie, maar dit jaar ziet die periode er voor (bijna) iedereen anders uit dan we gewend waren. We wensen jullie toch allemaal een hele fijne zomer toe met mooi weer en veel vakantiebezoek. Houd je aan de Coronaregels en pas goed op jezelf en je collega’s.