Wat was het heet! Gelukkig worden de temperaturen langzamerhand wat beter, maar ook tijdens de hittegolf hebben we (net als jullie allemaal!) hard doorgewerkt aan alles waar we mee bezig waren: het kwaliteitsbewijs, de nieuwe website, de facturering, planning van de ALV/ledendag, samenwerking met NUSO/Jantje Beton en nog veel meer.

Op 14 augustus zijn we als bestuur weer bij elkaar geweest. Hieronder de belangrijkste items uit die vergadering.

Hitteplan

De hitte heeft ons geïnspireerd tot het maken van een hitteplan dat jullie kunnen gebruiken als basis voor je eigen hitteprotocol. Omdat op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan de website houd je dit nog even van ons tegoed. Zodra het zover is, komt er op de website een aankondiging met een link naar het plan. Houd die website dus goed in de gaten!

Samenwerking NUSO/Jantje Beton

Kunnen we nauwer gaan samenwerken met NUSO/Jantje Beton en zo ja, wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Dat zijn we aan het onderzoeken. Hoewel we nog in een zeer prille fase zitten, nemen we jullie graag mee in de ontdekkingstocht die we zijn begonnen.
Op dit moment werken we aan een speciale nieuwsbrief die jullie alle informatie geeft waar wij op dit moment over beschikken. En wil je in dit proces met ons meedenken? Meld je dan aan via secretariaat@vskbn.nl

Positieflijst

De NWPP (Nederlandse werkgroep voor hobbymatig gehouden pluimvee en parkvogels) is een platform op het gebied van kleinschalige dierliefhebberij. Naast de vSKBN zijn hierbij ook Aviornis, NBS, SZH, NBvH, NBvV, KLN, NPO aangesloten. De werkgroep behartigt de belangen van de leden bij de overheid en de politiek (ook Europees). Een belangrijke taak, want zo krijgen politici en overheidsorganisaties goede informatie vanuit het werkveld voordat wetten of wetswijzigingen worden vastgesteld.

Belangrijke thema’s zijn de Wet dieren, de bedrijfsmatigheid en de positieflijst.
Om duidelijk te maken over welke gezelschapsdieren we het nu eigenlijk hebben is er behoefte aan een lijst met ‘aantoonbaar gehouden dieren op kinderboerderijen’. En voor die lijst hebben we jullie hulp nodig!

De lijst is in de e-mailversie van dit bericht naar de leden verstuurd. We vragen je de lijst in te vullen met de gegevens van jouw boerderij en op te sturen naar het secretariaat. Diersoorten die er niet bij staan kun je toevoegen.

Alvast bedankt, jouw bijdrage doet ertoe!