We hebben ook goed nieuws in deze lastige tijden. Sinds 7 april komen namelijk kinderboerderijen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de schade die ze oplopen door het corona virus. Komt het door onze gezamenlijke lobby of waren er andere krachten aan het werk? Hoe dan ook eindelijk weer eens positief nieuws!

Wat houdt dit in
Lijd je schade door de noodgedwongen sluiting van de boerderij? Dan kun je via de ‘Beleidsregel Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19’ (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 aanvragen. Waar je dit geld aan wilt besteden, bepaal je helemaal zelf.

Voor wie
Om voor deze tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet je bij Het Handelsregister van de Kamer van koophandel staan geregistreerd met een ‘SBI-code’. Deze is opgenomen op een speciale lijst. De SBI code bestaat uit 4 of 5 cijfers en staat voor Standaard Bedrijfsindeling. Die geeft aan wat de hoofdactiviteit van de organisatie is. Voor kinderboerderijen is die code: 91.041.
Er zijn nog een paar andere voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zie hiervoor www.rvo.nl.

SBI-code opzoeken
Je vindt jouw SBI-code in het Uittreksel van de Kamer van Koophandel achter ‘activiteit’. Soms zijn er meerdere activiteiten, in dat geval kijk je naar de bovenste code. Kun je het uittreksel zo snel niet vinden? Dan kun je jouw code ook opzoeken via www.rvo.nl. Houd daarvoor het inschrijfnummer bij de KvK bij de hand.

Aanvragen
Staat jullie boerderij ingeschreven met code 91.041? Dan kun je vanaf 15 april a.s. de tegemoetkoming aanvragen. Je hebt daar drie maanden de tijd voor. Alle informatie die je nodig hebt vind je op www.rvo.nl.