Een beetje licht!

Mogen de kinderboerderijen eindelijk weer open? Ja, dat mag! Natuurlijk nog wel beperkt, onder bepaalde voorwaarden en mits je als boerderij kunt voldoen aan de eisen van het protocol, maar er is weer een beetje licht. Wij verwachten dat er lokaal grote verschillen zullen zijn in wat er mag op de kinderboerderij en wanneer. Daarom adviseren wij jullie (als je daar klaar voor bent, tenminste) om met de lokale overheid te overleggen wanneer en onder welke voorwaarden in jouw gemeente de boerderij weer open mag.
Om je te helpen bij de voorbereidingen sturen we je bij deze nieuwsbrief de volgende stukken toe:

In de delen verderop bespreken we:

  • Het formele protocol voor heropening van de boerderij
  • Een praktische werkdocument
  • De checklist die je puntsgewijs kunt afwerken om verantwoord open te gaan

Verder hebben we als extra bijlagen:

Protocol

Het formele protocol is opgesteld om overheden te laten zien dat kinderboerderijen serieus bezig zijn met de voorbereidingen van de nieuwe tijdelijke situatie.
Gisteren is dat document opgestuurd naar LNV en EZ. We wachten met spanning op de reactie.

Protocol_coronamaatregelen_vSKBN_7_mei_

Werkdocument

Het werkdocument is een praktische vertaling van het protocol, bedoeld als handleiding bij de voorbereidingen die je als boerderij moet treffen.

vSKBN_Van_Corona_naar_CoroNA_advies_heropening_v2

Checklist

De checklist geeft puntsgewijs aan waar je allemaal aan moet werken om weer verantwoord open te kunnen. Als je alle punten hebt afgewerkt en toestemming van de gemeente hebt, kun je met een gerust hart de deuren open gooien!

vSKBN_Van_Corona_naar_CoroNA_checklist_heropening_v2

Horeca

De maatregelen en mogelijkheden voor de horeca gelden ook voor horecavoorzieningen op kinderboerderijen, hoe klein die ook zijn. Houd die regels goed in de gaten en volg ze op.

Hesjes en meer

Door gezamenlijk onze hesjes, afzetlinten, borden enz. in te kopen, kunnen we kortingen bedingen. Esvshop (webshop met veiligheidsproducten) heeft al een korting van minimaal 5% toegezegd voor onze leden. Die korting wordt hoger naarmate we meer bestellen. Daarom willen we ongeveer weten hoeveel bestellingen er via de vSKBN worden gedaan, zodat de juiste korting direct bij de bestelling kan worden verrekend.

Geïnteresseerd? Kijk even op https://esvshop.nl/afstand-houden. Zit er iets voor je bij? Geef dan via het secretariaat (link hieronder) door wat je wilt bestellen en hoeveel. Wij inventariseren de aantallen, overleggen met esvshop en sturen je begin volgende week een kortingscode die je bij jouw bestelling kunt gebruiken.

Maar misschien heb je zelf al een goed adresje gevonden? Geef ook dat aan ons door via secretariaat@vskbn.nl, dan vergelijken we de aanbiedingen.

Enquête

Kort geleden hebben jullie het verzoek een enquête in te vullen over jullie ervaringen met de corona beperkingen. Benieuwd naar de voorlopige uitkomsten? Klik dan hier