Deuren Dicht

Vanaf woensdag 4 november 22.00 uur moeten de Nederlandse kinderboerderijen hun deuren twee weken lang gesloten houden. De regeling geldt voor alle publiek toegankelijke locaties, dus ook voor onze boerderijen. Heel jammer, maar het is niet anders.
Voor zorgboerderijen die niet voor publiek toegankelijk zijn kunnen andere regels gelden. Vraag dit voor alle zekerheid na bij je eigen veiligheidsregio.

Wees verantwoordelijk
Het volhouden van de maatregelen is cruciaal, want het risico om besmet te raken blijft hoog. Op dit moment testen in Nederland 1 op de 6 mensen positief. Dat betekent dus voorlopig nog thuisblijven en testen bij klachten, drukte vermijden en afstand houden. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten, je vrijwilligers, voor de horeca die weer open wil en voor iedereen die smacht naar vrijheid om weer bij elkaar te komen, uit te gaan en leuke dingen te doen. Ook als kinderboerderij heb je die verantwoordelijkheid. Ons advies is daarom:

  1. Kijk kritisch of je de klussen op de boerderij die je zou willen aanpakken wel echt nu moet uitvoeren. Misschien kun je het nog even uitstellen.
  2. Als jouw boerderij in een regio ligt waar de huidige maatregelen nog worden aangescherpt, doe dan alleen de hoogst noodzakelijke werkzaamheden en stel alle andere klussen uit.

De toekomst…?
Vanaf 19 november gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Dan gelden dus weer de regels die tot en met vandaag van kracht zijn. De meeste boerderijen zullen dan weer enthousiast de deuren opengooien. Boerderijen die al vanaf 14 oktober gesloten zijn, kunnen dan opnieuw bekijken of ze weer open kunnen gaan.
In december beoordeelt het kabinet of versoepelingen mogelijk zijn en zo ja, welke.

Meer weten?
Klik op de aangepaste factsheet of kijk op rijksoverheid.nl. Heb je vragen of twijfels? Neem dan contact op met je eigen veiligheidsregio.

Bijlage: factsheet tijdelijke verzwaring corona maatregelen