Heel even leek het iets beter te gaan met het aantal besmettingen, ziekenhuisopnamen en patiënten op de ic. Het waren kleine lichtpuntjes in deze coronawinter, maar genoeg om weer iets positiever naar de komende maanden te kijken. Totdat de Britse variant zijn intrede deed en alles op zijn kop zette….

Inmiddels weten we dat er ook andere varianten zijn die het aantal coronabesmettingen de komende tijd negatief kunnen gaan beïnvloeden. Daarom zijn er een aantal aanvullende maatregelen ingevoerd, waaronder (het zal jullie niet zijn ontgaan) de avondklok.

Consequenties voor de boerderijen
Misschien heb je er nog niet direct bij stil gestaan, maar met die avondklok kun je als kinderboerderij ook te maken krijgen. Bijvoorbeeld als straks de lammertijd begint en je ook ’s avonds en ’s nachts vinger aan de pols wilt houden. Of als je te maken hebt met zieke dieren of een andere situatie op de boerderij die meer zorg vraagt.
Gelukkig kun je ervoor zorgen dat een of meer mensen die binnen de organisatie een cruciale functie hebben ook ’s avonds en ’s nachts naar de boerderij kunnen komen als dat nodig is. Het is verstandig om dat nu al te regelen. Daarmee voorkom je ‘gedoe’ achteraf voor jezelf en je medewerkers.

Verklaringen
Wie tijdens de avondklok toch naar buiten gaat, moet kunnen aantonen dat hij of zij daar een goede reden voor heeft. Daarom gelden vanaf 23 januari de volgende regels:

  • Wie tussen 21.00 en 04.30 uur buiten is, moet een ‘Eigen verklaring’ bij zich hebben. Dat is een formulier waarop je zelf aangeeft waarom je op straat bent. Dit formulier vind je als bijlage bij deze mail en op Eigen verklaring avondklok.
    Als je in een bepaalde periode elke dag tijdens de avondklok naar buiten moet, kun je op de verklaring de aaneengesloten periode invullen. Dan hoef je niet steeds een nieuwe verklaring in te vullen.
  • Wie voor zijn werk naar buiten moet, heeft daarnaast ook een ‘Werkgeversverklaring’ nodig. Ook die vind je als bijlage bij deze mail of via Werkgeversverklaring avondklok.

Op papier of digitaal?
Je kunt de verklaringen uitgeprint bij je dragen, maar ook opslaan op je computer of smartphone.

Meer info
Heb je nog vragen of loop je tegen problemen aan? Stuur dan een mailtje aan secretariaat@vskbn.nl. Net als altijd zullen wij er alles aan doen om je te helpen.
Meer informatie over de laatste coronamaatregelen vind je ook op rijksoverheid.nl.

Bestuur vSKBN