Het zat er al een beetje aan te komen, maar toch hadden we stiekem gehoopt dat de nieuwe maatregelen weinig gevolgen zouden hebben voor de kinderboerderijen. Helaas, we hebben het allemaal kunnen horen, de realiteit is anders. We gaan in een strenge lock down en alle publiek toegankelijke locaties gaan weer dicht. En daarmee moeten ook de kinderboerderijen per direct de deuren sluiten tot 19 januari. Een enorme tegenvaller, vooral in deze decembermaand die andere jaren bol staat van allerlei activiteiten op de boerderij.

Hiermee zijn we terug bij de situatie van 23 maart en ons advies is daarom net als toen:

  • Laat alléén de noodzakelijke dierverzorgers toe op de boerderij;
    • Houd voldoende afstand van elkaar en zorg ervoor dat je elkaar tijdens de werktijden en pauzes zo min mogelijk tegenkomt;
    • Stel alle andere zaken zoveel mogelijk uit (bijv. onderhoudsklussen).

En wat de hygiëneregels betreft (handen wassen, in de elleboog hoesten enz,): die herhalen we niet, daar weten jullie inmiddels alles van….

Meer info
Hoewel we deze situatie al eerder hebben meegemaakt kan het zijn dat je toch tegen vragen of problemen aanloopt. In dat geval kun je een mailtje sturen aan secretariaat@vskbn.nl. Wij zullen er alles aan doen om je te helpen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je vragen hebt over de situatie in jouw regio. In dat geval kun je het best contact opnemen met je veiligheidsregio. Welke dat is, vind je op https://www.regioatlas.nl/indelingen/indelingen_indeling/t/veiligheidsregio_s.

We wensen jullie allemaal heel veel sterkte en ondanks alle beperkingen:

Fijne Feestdagen en een mooi en gezond 2021

Wees goed voor jezelf en lief voor elkaar!

Bestuur vSKBN