Help! Hoe houd ik het aantal bezoekers in de hand?

Mensen willen er weer op uit en staan te trappelen om naar de kinderboerderij te gaan. Maar hoe houd je als kinderboerderij het aantal bezoekers in de hand? Daarvoor ontwikkelen we op dit moment een praktische tool die je naast de bestaande hulpmiddelen kunt gebruiken.

Eenvoudig en betaalbaar
Reserveren: het hoort eigenlijk niet bij een kinderboerderij. Toch is het vooral nu een uitgelezen manier om het aantal bezoekers op je terrein in de hand te houden, wachtrijen voor de ingang te beperken en te voorkomen dat mensen voor niets naar de boerderij komen omdat die ‘vol’ is.
We werken op dit moment hard aan een eenvoudig en vooral betaalbaar reserveringssysteem. Het komt in de eerste week van juni beschikbaar en leden betalen hiervoor éénmalig 30 euro. Verdere kosten zijn er niet.

Even wennen
In het begin zal het voor iedereen wennen zijn, maar daar is in het systeem rekening mee gehouden. Zo kun je bijvoorbeeld op ieder moment het aantal bezoekers voor een tijdvak aanpassen om ruimte te laten voor die spontane binnenlopers waar je in het begin mee te maken krijgt. De meeste bezoekers zullen echter snel gewend raken aan het reserveren, want zo voorkomen ze dat ze met teleurgestelde kinderen onverrichter zake naar huis moeten omdat het terrein ‘vol’ is.

Het systeem
Bezoekers reserveren een datum en een tijdvak en geven aan met hoeveel mensen ze willen komen. De reservering wordt vervolgens automatisch bevestigd via e-mail en kan indien nodig nog worden geannuleerd.
Het systeem werkt via de site van de vSKBN. Het enige wat je moet doen is een linkje plaatsen op je website of facebook.
Als kinderboerderij krijg je een login waarmee je je eigen gegevens kunt instellen en inzien:

  • Je geeft zelf de beschikbare dagen en tijden aan en het maximale aantal bezoekers.
  • Je kunt in het systeem altijd zien wanneer en voor hoeveel personen er gereserveerd is.
  • Daarbij staan ook de namen en e-mailadressen bij, zodat je reserveringen kunt annuleren als de omstandigheden daarom vragen.
  • Er is plaats voor je eigen logo en een korte algemene tekst van de boerderij met huisregels, openingstijden e.d.

Iets voor jou?
“Klinkt goed, maar is het ook iets voor ons?”. Een logische vraag en daarom mag je het systeem een tijdje vrijblijvend uitproberen.
Als je je aanmeldt, kun je het systeem in de maand juni kosteloos gebruiken. Daarna worden de nieuwe contributie-facturen verstuurd en komt er voor deelnemers aan het systeem 30 euro extra op te staan als eenmalige bijdrage (dat bedrag komt dus volgend jaar niet meer terug).
We verwachten natuurlijk dat je enthousiast bent over het systeem, maar misschien blijkt het voor jullie boerderij bij nader inzien toch niet te werken. In dat geval kun je voor 1 juli doorgeven dat je er van af ziet en hoef je niets te betalen.
Maar… wij denken dat je het een fijn hulpmiddel zult vinden.

Doe je mee?
Stuur dan snel een mailtje aan secretariaat@vskbn.nl. Wij sturen je dan alle informatie toe.