Goed nieuws

Allereerst goed nieuws: de eerste kinderboerderijen zijn weer open. Bij Avonturenboerderij Molenwaard, maar ook bij de kinderboerderijen in o.a. Leiden en Groningen zijn bezoekers weer van harte welkom. Al is een bezoekje nu natuurlijk anders dan we gewend waren.
Zijn jullie ook al open of loop je nog tegen problemen aan? Laat het ons weten. We willen graag inzicht krijgen in het verloop van de heropeningen en wie weet, kunnen we je helpen als je ergens tegen aan loopt.

Open? Hoe dan?

Deze week hebben jullie van ons een protocol, een werkdocument en een checklist ontvangen. Aan de hand daarvan kun je alle voorbereidingen treffen die nodig zijn om weer open te gaan. Als je de checklist langs loopt, weet je zeker dat je niets vergeet.
Alles in orde? Neem dan contact op met jouw gemeente, die moet toestemming geven om de deuren weer open te gooien.

Veel succes!

Materialen en kortingen

Vestjes, afzetlint, dierenhalsnummers: je hebt waarschijnlijk van alles nodig om je terrein ‘corona proof’ te maken. Samen met Kinderboerderijen Actief willen we je helpen om de kosten daarvan zo laag mogelijk te houden.
Voor dierenhalsnummers heeft Kinderboerderijen Actief een heel goed aanbod. Je kunt ze daar rechtstreeks bestellen via: kinderboerderijenactief.nl
Voor alle andere materialen hebben wij contact gezocht met leveranciers van veiligheidsproducten en bij een aantal is het gelukt om leuke kortingen voor onze leden te bedingen, soms zelfs tot 15%!

De kortingscode, en een overzicht van producten en leveranciers vindt je in de nieuwsbrief.

Kinderboerderij Hertenkamp in Hilversum: bedankt!

Deze kinderboerderij heeft super leuke corona infoborden voor bezoekers ontwikkeld. En nog mooier: wij mogen allemaal gebruik maken van deze voorbeelden! Je vindt ze hier.

Heb je zelf ook iets ontwikkeld dat interessant kan zijn voor je collega’s van andere boerderijen? Stuur het aan ons door, ook dat delen we dan in de update van volgende week.
Want: groot en klein: samen sterk!

Mondkapjes op de kinderboerderij?

Op kinder- en zorgboerderijen is het contact met de dieren tijdens de verzorging meestal kort en minder intensief. Aanvullende maatregelen zoals een mondkapje zijn dan ook niet nodig, meldt het RIVM.