Het mondkapje binnen op onze boerderijen hadden we al weer opgezet.

Sinds de persconferentie van 12 november houden we ook weer 1,5 m afstand en houden we ons (weer) aan alle basis Coronamaatregelen.

Heb je een horecavoorziening op je locatie? Dan moet je bij de horeca de bezoekers controleren op hun QR-code. Heb je een horeca-uitgifte punt en kunnen mensen alleen afhalen, dan is controle QR-code niet verplicht.

Gelukkig hoeven we aan de poort van onze voorzieningen niet te controleren op de QR-code van bezoekers. Maar of dat zo blijft weten we dus niet zeker. Het kabinet wil de 2e Kamer een wetsvoorstel voorleggen om de QR-code op uitgebreidere schaal te laten controleren. Als die wetswijziging wordt goedgekeurd, is de kans groot dat ook onze locaties eraan moeten geloven. Natuurlijk proberen we samen met Jantje Beton om kinderboerderijen en speeltuinen daarvan uit te zonderen, maar we zijn er niet gerust op.

Daarom gaan we de komende tijd gebruiken om met elkaar te bepalen wat kinderboerderijen nodig hebben als zij verplicht worden om bezoekers op QR-code te controleren. Hoe kunnen de locaties toch open blijven?

Heb je suggesties of misschien al een plan? Laat het ons weten (secretariaat@vskbn.nl). Ook als je met ons daarover in gesprek wilt. Belangrijk!

Als je hier klikt, nog even alle Coronamaatregelen van nu op een rij.