Werknemers in dienst van kinderboerderijen, die zijn aangesloten bij de CAO Sociaal werk, gaan net als andere werknemers in de sector zorg en welzijn, per 1 januari 2025 verplicht pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Is jouw kinderboerderij aangesloten bij de CAO Sociaal werk? Hieronder lees je wat dit voor jou betekent.

De werknemers van kinderboerderijen vielen over het algemeen al onder de Cao Sociaal Werk (welzijn). De sociale partners van de cao-tafel Sociaal Werk hebben de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gevraagd om de pensioenopbouw van werknemers van kinderboerderijen ook onder de verplichte deelneming in PFZW te brengen. Op deze manier wordt ook voor werknemers van kinderboerderijen een goed pensioen geregeld. Daar heeft de minister van SZW onlangs inderdaad toe besloten. Alle informatie vind je op de website van PFZW.

Wat betekent dit voor kinderboerderijen?

Kinderboerderijen die werknemers in dienst hebben en aangesloten zijn bij de CAO Sociaal werk moeten zich vanaf 1 januari 2025 verplicht aansluiten bij PFZW. Ook moeten zij hun personeel voor pensioenopbouw aanmelden. Is jouw kinderboerderij aangesloten bij de CAO Sociaal werk? Stuur een e-mail naar PFZW (relatiebeheer@pfzw.nl) met daarin de naam, het adres, de woonplaats en het Kvk-nummer van jouw organisatie. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact op over een (mogelijke) aansluiting bij PFZW.

Meld je op tijd aan

Stelt PFZW pas na 1 januari 2025 vast dat jouw kinderboerderij onder het besluit van de minister valt? Dan sluit je met terugwerkende kracht aan bij het pensioenfonds. Dit betekent dat jouw organisatie alsnog pensioenpremie moet afdragen over de periode vanaf 1 januari 2025. Voorkom dat je in deze situatie terecht komt en meld je op tijd aan.